Karierna pot 

Svojo karierno pot sem rosno mlada začela na prelomu tisočletja na grosupeljskem radiu Zeleni Val. Bilo je čudovito leto, polno dogodivščin, nabiranja prvih medijskih izkušenj. Branje osmrtnic se mi je še posebej vtisnilo v spomin, ko me je v etru premagal smeh od groze, da bo šlo kaj narobe. Ni mi uspelo prebrati do konca, žal. Po razumljivi jezi nadrejenih so poslušalci odločili, da ostanem del ekipe. Hvala vam!

Pot me je vodila v Ljubljano, na Vrhniko, Šmarjetno goro, v Koper, povsod kjer so lovile postaje, v okviru radijske mreže, kasneje imenovane Infonet. Tam sem začela združevati talent do astrologije z medijskim pojavljanjem. Astrološki kotiček je bila enourna kontaktna oddaja s stalnim gostom astrologom Stanetom Padežnikom. Odstirala sva tančice starodavnega znanja astrologije in jih spravljala v prakso svetovanja poslušalcem.

V tistem času je prišel prvi klic s televizije. TV Paprika mi je razširila televizijska obzorja. Preizkusila sem se v podarjanju krompirja stanovalcem, ki sem jih obiskala naključno, in se pomerila z najboljšimi slovenskimi športniki – aktivno sem se udeležila njihovih treningov. Prvič sem bila prisotna na montažah, in so-vodila prvi novoletni program v živo iz studia. Postala sem terenska novinarka in voditeljica nepozabne oddaje Razmerja, ki me je spremljala še leta po tem, ko me je pot vodila naprej.

RTV sem dolgo videla kot »sveto hišo«, spomnim se, kako sem kot dekle kotalkala mimo mogočne sive stavbe na Kolodvorski in sanjarila, da bom nekoč vstopila vanjo. Vsi obrazi z ekrana, ki sem jih občudovala, se ob njih učila, so čez leta dobili realno sliko in postali so moji starejši kolegi. Na športnem uredništvu sem se prvič preizkusila kot mlajša dežurna, nosila kasete iz enega nadstropja v drugega in bila »kaznovana« za prve »napake.« Kasneje sem postala del večine uredništev nacionalne televizije, se izurila na področju vodenje in novinarstva (tako na TV kot na radijski postaji Val 202, kjer sem tri sezone vodila večerno oddajo Razmerja), pridobila trdo kožo, spoznala nešteto ljudi širom Slovenije, ki so mi odprli nešteto vrat v svoje svetove. Tej hiši sem dala svojih dragocenih 15 let, in odšla naprej.

Vodila sem številne prireditve, kot npr Otvoritev sejma Dom na Gospodarskem razstavišču, pa marketinške dneve, Srečanje podjetnikov Goriške regije v organizaciji Primorskega tehnološkega parka…

Kmalu po prvih televizijskih letih pa se je pojavila tudi ljubezen do časopisa. 15 let sem kvalitetno sodelovala z urednico Sabino Obolnar in pisala večinoma glavne intervjuje za Delovo prilogo Ona ter samostojno edicijo OnaPlus. Bogate izkušnje in veliko srčnega dela. V ustvarjanju za ženske z vizijo sem odkrila del svojega poslanstva. A pot me je vodila naprej.

Ves čas, odkar pomnim, sem bila naklonjena ljudem, pomagati jim raziskovati sebe je postalo moje vodilo. Dotaknile so se me njihove številne usode, odpirali so mi vrata v svoje notranje življenje, skupaj smo raziskovali in to delili bralcem, gledalcem, poslušalcem v navdih in moč za svobodno izražanje in delovanje!

Potem se je pojavil kompas. Poimenovala sem ga KompasUSODA.